Èxit en el 2on Enduro Pineda Rocs

El passat cap de setmana es va celebrar a Pineda de Mar, la 4a prova de la I Copa Catalana d'Enduro BTT, el 2on Enduro Pineda Rocs. Pur espectacle ple d'emoció i adrenalina varen confirmar que la modalitat de l'enduro creix a passos gegants.

Podi 2on Enduro Pineda Rocs, 4a prova puntuable I Copa Catalana d'Enduro BTT 2014

 

237 inscrits, una fira de productes durant el cap de setmana i música a càrrec de diversos DJ's varen formar part d'un esdeveniment amb clara vocació de competició.

El tret de sortida fou el Dissabte on gran part dels participants es desplaçaren a la fira en la recerca del seu dorsal i els pertinents horaris a tenir com a guia pel dia seguent. Ja estava tot el circuit marcat des de feia més de 24 hores pel qual, nombrosos competidors varen anar a fer una ullada sobre les zones més complicades que haurien de sortejar el Diumenge.

 

Fou un dia força tranquil, amb força trànsit a la fira, sobretot durant el matí fins a mitja tarda on passejaren per ella tan riders com veïns de la zona, així com a curiosos que volien tenir més informació sobre aquest tipus d'esdeveniments.

 

El Diumenge s'aixecava amb núvols a Pineda, una mica de vent i el cel força entrenyinat. Les previsions del temps anunciaven pluja a tot el litoral Català amb possibilitat de xàfecs intensos però més aviat per a la tarda.

 

Els primers riders sortien de l'escenari a les 8h, amb un recorregut amb enllaços generosos que permetien en cas de punxada o averia poder arreglar-la i arribar just a temps a la sortida del tram cronometrat seguent. Els esperaven 4 trams cronometrats de diversa dificultat on poder mostrar les habilitats davant els seus amics o contricants.

 

1r Tram 

Aquest era el tram més fàcil amb diferència de l'enduro, escollit especialment per poder entrar en calor sense haver de patir grans riscos. Pocs kms, poca dificultat i molta velocitat eren les principals característiques d'aquest tram, que gaudia d'una primera part una mica picada i d'un salt de poca dimensió com a zones més complicades.

 

David Navas rebentava el crono amb un temps de 1:47 amb un segon d'avantatge sobre Carles Barcons on part dels participants no baixaven dels 2 minuts.

 

2n Tram

El segon tram es podia considerar el més tècnic amb diferència de tot l'enduro. Arrels, algun tallat, sorra molt fina i pedres feien pujar el nivell d'exigència de la majoria dels riders on els menys experimentats començaven a tastar l'enduro de competició en estat pur. Destaquem la zona del rock garden on es van veure i recollir imatges de volades espectaculars.

 

Aquesta especial se l'endugué el rider Guillem Sanz aturant el cronometre en 2:22:976 seguit de David Navas a poques décimes que seguia com a lider de la cursa en aquells moments.

 

3r Tram

La diversió era la protagonista en aquesta part de la cursa. Es tractava d'un dels trams més llargs on el més important era aconseguir el flow més òptim per no anar descontrolat tota l'estona. L'espectacularitat del paisatge on es veien les poblacions més properes als peus dels riders amb el mar de rerefons marcava l'inici de l'especial. Una de les zones més complicades es vivia a l'inici on unes pedres mal col·locades amb els cactus propers complicaven les traçades i possaven nervios a més d'un.

 

El pedaleig comptava en diverses zones de l'especial on calia tenir un bon cardio per no perdre uns segons molt valuosos. Al final un tallat de poca embergadura també marcava diferències entre els riders més tècnics i la resta.

 

A més a més, va coincidir l'arribada dels primers participants a la sortida de l'especial amb l'inici de la pluja que des de llavors aniria fluctuant amb diversa intensitat fins al final de l'enduro.

Guillem Sanz tornà a ser el més ràpid en aquest tram aconseguint distanciar-se d'alguns dels seus màxims competidors(3:33:178) on el gruix de la competició superava els 4 minuts.

 

4rt Tram

La pluja intensa ja havia fet presència i vindria per quedar-s'hi fins al final. Aquesta complicava sobretot el primer tall de l'especial on un parell de zones de roques es convertien en jutges de la competició. Tant elles com el terreny en general patinaven moltíssim, i a l'arribada dels participants només es sentien comentaris al respecte on es podia diferenciar entre els qui havien caigut dels que ho havien pogut superar no amb menys problemes que la resta.

 

Fou el descens més llarg de l'enduro i es podien diferenciar diverses zones on tothom tenia la possibilitat de demostrar quina era la seva especialitat: roques, tallats, baixades pronunciades, sorra molt fina... 

 

També en aquesta darrera especial el dorsal nº2(G. Sanz) s'emportava la victòria ampliant el seu avantatge sobre el segon en 6 segons. El seu temps fou 4:09:499 concloent un enduro quasi perfecte.

 

El podi final scratch fou per: 1r Guillem Sanz, 2n Carles Barcons i 3r Guillem Caballe. 

En fèmines: 1a Esther Torruella i 2a Cristina Rigau.

En Juniors: 1r Guillem Sanz, 2n Aleix Puig i 3r Roman Svyryd.

En Màsters: 1r Carles Barcons, 2n Marc Antoni Duch i 3r Josep Almendros.

I en Èlits: 1r Guillem Caballe, 2n Pau Reixachs i 3r David Navas.

 

Organització

Com a organitzadors varem gaudir del bon rotllo durant tot el cap de setmana i varem intentar encomanar-lo a tots els col·laboradors, riders, patrocinadors, firaires ... amb un bon resultat.

La fideuà final cervesa en mà i la corresponent entrega de premis marcarien el final del 2on Enduro Pineda Rocs amb la percepció de bona crítica general de tothom.

 

Per altra banda, ens considerem molt orgullosos que molts participants triesin el 2on Enduro Pineda Rocs per debutar en l'especialitat, quelcom que representa que la disciplina creix i ens agrada pensar que només som el tret de sortida per què ho continuint fent.

A continuació us adjuntem les classificacions finals tan de general com de les diverses categories. Moltes gràcies a Tots!!!!

 

Scratch- http://www.pinedarocs.com/enduro2014/CLASSIFCACIO_SCRATCH_2ON_ENDURO_PINEDA_ROCS.pdf

 

Èlit-  http://www.pinedarocs.com/enduro2014/CLASSIFICACIO_ELIT_2ON_ENDURO_PINEDA_ROCS.pdf

 

Fèmines- http://www.pinedarocs.com/enduro2014/CLASSIFICACIO_FEMINES_2ON_ENDURO_PINEDA_ROCS.pdf

 

Màsters- http://www.pinedarocs.com/enduro2014/CLASSIFICACIO_MASTERS-40_2ON_ENDURO_PINEDA_ROCS.pdf

 

Juniors- http://www.pinedarocs.com/enduro2014/CLASSIFICACIO_JUNIOR_2ON_ENDURO_PINEDA_ROCS.pdf