2ª posició a la Xallenge DH de Maçanet de Cabrenys

Maçanet de Cabrenys, 10 del matí, comença la tercera prova de la Xallenge DH 2013.  

Una setmana després de l'espectacle dantesc viscut a Cervià de les Garrigues, la Xallenge arribava a terres gironines per viure una jornada marcada pel bon temps i el vent. Aquest últim, fóu el responsable que s'hagués de tancar el darrer salt del DH. L'organització optà per la seguretat i amb molt bon criteri va fer passar els riders per un lloc alternatiu. Tot això va ser molt bon rebut pels participants ja que esmentaven que durant el salt la força del vent els desaquilibrava i podia resultar perillós.

Considerat un dels millors DH del campionat, un parell d'anys enrera comptava amb una prova del europeu de descens, destaca per ser un circuit on hi ha de tot: zones ràpides, tècniques, pedres de gran tamany, salts espectaculars, la llosa ....jejeje
 
Rider Pineda Rocs DH Maçanet de Cabrenys 2013
La cursa va ser aturada malauradament quan després de la sortida del recorregut d'un dels primers participants es va endur un parell de persones grans que varen patir ferides de gravetat. Les forces d'urgències varen actuar ràpidament i traslladaren els ferits a l'hospital el més aviat possible. Esperem que evolucionin positivament.
 
Després de rependre la cursa sortiren els riders de la categoria Màster-40 on el nostre rider Xavier Abarca marcà un magnífic temps de 2:50:466 que li suposà la segona posició de la categoria. A l'instant de baixar es mostrà eufòric i declarà que "he aconseguit baixar vuit segons respecte al millor temps que havia aconseguit entrenant el dia anterior. He tingut molt bon feeling amb la bici i m'he sentit molt còmode i àgil tota la baixada".
 
DH Maçanet de Cabrenys 05/05/2013 Pineda Rocs 
 
DH Maçanet de Cabrenys 2013 Podi Màster-40
Pel que fa als altres parell de riders de l'equip Alan Marcos i  Jordi García varen tindre una bona actuació. El primer va patir una caiguda durant la primera sèrie que el va fer perdre un temps valuòs però a la segona aconseguí mantenir-se a sobre la bicicleta i baixar el temps en més de 9" obtenint un bon temps de 2:49:656 que li suposà la sisena posició de la categoria Màster-30.
Jordi García, per la seva banda, optà per conservar una mica durant el primer descens i arriscar més en el segon on també rebaixar el seu temps en més de 9" marcant un temps final de 2:56:729 que li suposà la 39ª posició de la categoria més difícil de totes, èlit.
 
DH Maçanet de Cabrenys 2013. Riders Pineda Rocs
 
Bernat Guardia s'enduguè la primera posició final amb molt poc marge sobre el segon Thibaut Ruffin, la diferència només fóu de 193 milèsimes de segon. La tercera posició scratch va ser per una de les perles de la cantera del DH català, Ferran Jorba que rodà una mica més d'un segon per sobre dels seus antecessors.
 
La setmana vinent hi ha el descens de Susqueda. Pineda Rocs serà allà per competir i intentant seguir al podi, segur que ho aconseguirem ;)