3er Enduro PinedaRocs!

3r Enduro Pineda Rocs

Data: 18 Octubre del 2015
Lloc: Pineda de Mar (Barcelona)

Distancia: 37 km
Especials: 5
Desnivell: 1000 m

Horari de sortida 1er participant: 7:30h, la resta de participants sortiran per ordre de dorsal cada 30 segons
Serveis: 4 avituallaments líquids i 2 sòlids, assistència mecànica, assistència mèdica i dutxes.
Dinar per a tots els participants
Places limitades a 300 corredors.

 

Enduro: 30 euros - federats (llicencies UCI i cicloturistes)
Enduro: 36 euros - no federats.
Info i agrupaments: info@pinedarocs.com

 

La localitat costera de Pineda de mar torna a acollir el Enduro PinedaRocs, de la copa Catalana 2015. Aquesta vila amb orientació 100x100 turística us obre la porta perquè vingueu a gaudir del nostre característic Enduro!!!!!!!

Esperem que la cursa i les activitats que us hem preparat siguin del vostre gust i passeu un bon matí endurero per les nostres contrades i pugueu gaudir a tope de l’enduro que desde PinedaRocs us hem preparat!!!!!!!!

L'Enduro és una disciplina que combina la resistència física del XC amb l'habilitat tècnica del DH. No es recomana la utilització de bicicletes de descens per a la pràctica d'aquesta modalitat, ja que durant el recorregut de la prova, cal superar desnivells considerables. La bicicleta ideal seria una bici amb doble suspensió i de 160mm de recorregut davanter i 140mm de recorregut a darrera, amb un pes inferior a 14Kg. Durant el recorregut s'alternen els trams d'enllaç (majoritàriament de pujada) amb els trams cronometrats (bàsicament baixada amb algun "repenxó") la suma dels temps dels trams cronometrats serà el temps total de la prova.

Són obligatòries les següents proteccions: Casc integral, genolleres, guants llargs, mallot amb màniga (pot ser curta), motxilla o protecció dorsal i es recomanen colzeres i ulleres.

 

Els participants que no disposin de llicencia federativa de ciclisme hauran de contractar una assegurança de dia, el cost de la qual és de 6 euros. Aquesta assegurança es contractarà al realitzar la inscripció. S'accepten llicencies cicloturistes, no obstant el corredor serà considerat no competitiu.

 

Es realitzaran les inscripcions a www.dsport.cat i S'OBRIRAN LES INSCRIPCIONS EL DIA 01/09/2015 a les 20:00h

El Divendres dia 9 de setembre, es penjarà en aquesta web el track del recorregut, en aquest no hi sortirà un tram cronometrat el qual es mantindrà en secret fins el dissabte dia 11 d’abril en el qual el circuit estarà marcat en la seva totalitat per tal que pugui ser reconegut per als participants.

La prova es celebrarà per l'entorn del Castell del Senyor del Montpalau, i envoltant els límits del parc natural del Montnegre i Corredor.

El dissabte dia 17 d’octubre de 2015, els corredors podran realitzar un reconeixement en el circuit, sota la seva responsabilitat.

El circuit NO ESTARÀ TANCAT AL TRÀNSIT DE VEHICLES i està TOTALMENT PROHIBIT L'ÚS DE VEHICLES MOTORITZATS PER A REALITZAR ELS RECONEIXEMENTS.

El mateix dissabte, de 16.00 a 18.00h, s'entregaran els dorsals a l’escola taller de la Fundació Marpí. La zona de Bar estarà operativa per si voleu fer unes birres i tastar la nostra Barbacoa post entrenaments amb bona música en directe!!!!!!!

També es podran recollir el mateix diumenge 18 a partir de les 7.00h en el punt de sortida.

El diumenge dia 18 d’octubre de 2015, a les 7:30h a l'escola taller de la Fundació Marpí, es donarà la sortida al 1er participant, es preveu unes 4h per a completar el circuit.

Es clourà la jornada amb un dinar de germanor en la zona de sortida arribada, amb l’entrega de premis de la cursa i de la COPA CATALANA.

A les instal·lacions esportives, hi trobareu les dutxes

Al final de l'article, podeu trobar el punt exacte i les coordenades GPS de la zona de sortida de la prova.

 

 

ORDRE DE SORTIDA

L'ordre  de  sortida  es  donarà  en  ordre  invers  a  la  classificació  Scratch  de  la Copa  Catalana,  és  a  dir  el millor  corredor  classificat  sortirà  l’últim,  no  obstant es permet que els corredors es puguin agrupar per clubs o per grups d’amics, cosa  que  s’haurà  de  determinar  al  realitzar  la  inscripció a  l'apartat  club/team, heu d'informar el nom del vostre club o equip per tal de fer-vos sortir plegats.

Els  corredors  que  es  vulguin  agrupar  es  col·locaran  a  continuació  del  últim participant amb classificació scratx del campionat. Els que s'inscriguin a última hora, sortiran a darrera de tot, sense possibilitat d'agrupar-los.

NORMATIVA I REGLAMENTACIÓ GENERAL

S'estableix la següent normativa:

 •    Els corredors que no disposin de llicencia de competició no tenen dret a classificacions generals del campionat; en canvi tenen dret a les classificacions de les proves individuals i als trofeus i podis d’aquestes.
 •     A partir de la publicació del track del recorregut no es permet l'entrenament d’aquest mitjançant la utilització “remontes” mecànics. La publicació del track del recorregut es realitzarà 10 dies abans de la celebració de la prova, en aquest track no hi constarà un dels trams cronometrats que es mantindrà en secret fins el dia anterior a la prova. El dia anterior a la prova el circuit estarà marcat en la seva totalitat i es podran entrenar tots els trams cronometrats.
 •     Els corredors sortiran amb intervals de 30 segons
 •     En el punt de sortida de la prova, es realitzarà un control de les proteccions dels participants i de la bicicleta. En cas de no complir la normativa, s'impedirà l'inici de la prova.
 •     En el supòsit de què el corredor arribi tard a la seva hora assignada de sortida, el temps comptarà des de la hora que tenia establerta. En aquest cas, el corredor no podrà iniciar el tram fins que el control de cronometratge no ho estimi oportú. Tindrà prioritat el corredor que arribi a la seva hora assignada. En el cas de no obeir les ordres del control de cronometratge, es penalitzarà amb temps addicional o bé es pot arribar a la exclusió de la cursa.
 •     La pèrdua del número de dorsal, serà motiu de desqualificació del corredor
 •     No es pot utilitzar cap vehicle propulsat a motor en els trams d'enllaç o bé el corredor/s serà/n expulsats de la prova. Aquesta prohibició és vàlida a partir del dia que es publiquin els tracks
 •     Durant la prova, els trams especials estaran tancats a la circulació de vehicles, si bé, aquests es poden creuar amb els trams d'enllaç.
 •     Els trams d'enllaç estaran OBERTS AL TRÀNSIT, amb la qual cosa, cal extremar la precaució i seguir les normes de trànsit.
 •     Els corredors hauran de realitzar tot el recorregut de forma autònoma, no podran rebre ajuda ni assistència externa; a excepció dels punts de assistència mecànica i avituallaments marcats per la organització, es permet l’ajuda entre participants de la prova.
 •     En cas d'haver-se de suspendre un tram, la organització s'encarregarà d'orientar els corredors fins al següent tram especial.
 •     S'estima un temps total d'unes 4hores per poder realitzar tot l'Enduro
 •     Es tancaran els controls de sortida de les especials després dels 15 minuts de donar la sortida a l’últim participant, tot corredor que no hagi sortit amb anterioritat serà desqualificat
 •     És deure de tots els corredors, participar de forma respectuosa i esportiva
 •     En el cas de què un corredor sigui avançat per un altre de més ràpid  el primer haurà de facilitar la maniobra i no entorpir en la mesura del què sigui possible.
 •     Tot participant ha de seguir el traçat senyalitzat, sense retallar per cap drecera. La organització disposarà de controls de pas aleatoris  El corredor pot ser expulsat si no passa per algun d'aquests controls.
 •     En el cas de què un corredor necessiti sortir del traçat, haurà de tornar a entrar pel mateix punt on s'ha sortit.
 •     En el cas de què un corredor manipuli la senyalització del recorregut (fletxes, senyals, cintes, guix, ...) serà expulsat immediatament de la cursa.
 •     És deure esportiu i moral de tot participant, socórrer a un altre participant que hagi sofert un accident greu. Cal avisar al següent control
 •     Cada participant serà responsable de la seva actuació a la prova. El corredor decidirà per ell mateix, en cas de sofrir un accident, si decideix seguir participant, a excepció de què el personal sanitari o director de cursa decideixi excloure'l per raons de seguretat o motius de salut.
 •     El recorregut per on passa la prova, en molts trams, son camins privats i amb permís de pas, tan sols per aquest dia. Per tant, quan sigui el cas, sigueu molt respectuosos amb els propietaris en les sortides particulars fora de l'Enduro Pinedarocs. Es demana no fer públic el track de la marxa
 •     Respecteu l’entorn, la natura i les propietats privades. Tots hi sortirem guanyant
 •     Tot corredor, pel fet de prendre part a la prova, renuncia als seus drets d'imatge, permetent al Club Pinedarocs enregistrar imatges dels corredors (foto/video) en el circuit, zona d'arribada/dinar o en el podi i publicar aquestes en la web i xarxes socials del club.
 •     La organització es reserva el dret d'aplicar sancions, les quals poden arribar a la expulsió de la competició, a tot aquell participant que no respecti aquesta normativa, l'esperit de la prova, o bé danyi la imatge i prestigi de la prova o de qualsevol dels seus patrocinadors o col·laboradors.
 •     L'organitzador es reserva el dret de resoldre qualsevol incidència no especificada en aquest reglament i, segons el seu criteri, conjuntament amb el col·legi d'àrbitres, prendre les decisions oportunes

 

Hem esmentat els punts més destacables del reglament, la totalitat d'aquest el podreu trobar a: www.ciclisme.cat

 

PROTECCIONS OBLIGATÒRIES

Casc integral en els trams cronometrats (opcional l'ús del casc de XC pels trams d'enllaç) genolleres, guants llargs, mallot de màniga (pot ser curta), motxilla o protecció dorsal. Es recomana addicionalment, colzeres i ulleres.

CATEGORIES I PODIS

 •     Júnior (1997-2000)
 •     Elit (1986-1996)
 •     Màster 30 (1976-1985)
 •     Màster 40 (1966-1975)
 •     Màster 50 + (nascuts el 1965 o abans)
 •     Fèmina (corredores dones nascudes el 1998 o abans)

De cada categoria, els 3 millors pilots seran premiats (només els que siguin presents en l'entrega de trofeus)

AVITUALLAMENTS, ASSISTÈNCIES I SERVEIS MÈDICS

El dia de la cursa, l'organització oferirà avituallaments líquids a cada inici de tram especial i un de sòlid a l'inici de la 3a especial. No obstant, es recomana als participants que portin líquid i algun aliment energètic. També és molt recomanable que cada participant porti un mínim d'eines i recanvis per a la reparació de possibles averies. També es recomana portar una petita farmaciola.

L'organització comptarà amb assistència mèdica, també comptarà amb assistència mecànica, la qual, la ma d'obra serà gratuïta i si cal substituir algun component, aquest s'haurà d'abonar a la mateixa assistència.

Es facilitarà un telèfon de l'organització el dia de la cursa. Es recomana al corredor portar un telèfon mòbil per tal de poder comunicar qualsevol incident.

 

HORARIS

Dissabte 17 d’octubre de 2015

09:00h-18:00h Reconeixement lliure del recorregut
L'organització haurà senyalitzat tot el recorregut i haurà indicat clarament l'inici i final de cada tram cronometrat. Els corredors poden realitzar un reconeixement sota la seva responsabilitat. El circuit NO estarà tancat al pas de vehicles.

16:00h-18:00h Recollida de dorsals
Entrega de dorsals a l'escola taller de la Fundació Marpí (també es podran recollir el mateix diumenge 18  de 7.00 a 7.45 al punt de sortida)

 

Diumenge 18 d’octubre de 2015

7:30h Sortida a la zona habilitada
Surt el dorsal num. 300 i successius descendentment

14:00h Dinar i entrega de premis
Acte final a la zona sortida arribada

 

COM ARRIBAR-HI