Crònica Pineda Rocs al XXI DH de Sant Andreu

Sant Andreu de la Barca es va vestir de gala per acollir el seu emblemàtic descens que en aquesta ocasió vivia la seva 21ena edició. 388 inscrits en un cap de setmana on es respirava ambient de bicicleta per arreu. Un circuit molt ràpid i espectacular que va reunir el millor nivell nacional de riders i va aplegar milers de persones des del mateix Divendres. La primera cita del restaurat Open d'Espanya de DH que generava moltes expectatives i que no només no va decebre-les sinó que les va superar en escreixos.

Steve Peat al XXI DH de Sant Andreu de la Barca, Open d'Espanya 2014
La tónica que va marcar el cap de setmana fora la calor i el bon temps, quelcom que suposava que el circuit s'anés trencant progresivament quedant més sec i generant pols cada cop que pasava un rider. També feia que es tornés més inestable i relliscós i augmentava la dificultat que havien d'afrontar els participants.
 
El gran nivell dels riders que va competir feia crear una sèrie d'incògnites que encara incrementava més l'expectativa de qui seria el guanyador. Tan els locals germans Jorba, Canals i Oulego que coneixien centímetre a centímetre el traçat com els pro's nacionals com Carballo, Ferreiro, Guàrdia, i el gran Steve Peat eren candidats a fer-se amb el lloc més alt de la categoria élit. 
 
La 1a baixada que només servia per saber quin era l'ordre de la sortida de l'única tanda vàlida per a la clasificació final se la va endur Peaty, que va voler demostrar que ell venia a totes per endur-se el gran premi. Mig segon el separà de Ferran Jorba i Bernat Guàrdia que tenien posició de privilegi per al descens definitiu.
 
La 2a baixada fou diferent, el senyor Oulego es va plantar amb un gran crono al hot seat quan faltaven pocs riders per baixar, va ser un molt bon temps, on no es sabia si els que havien de baixar el podrien superar. Bernat Guàrdia, que durant la clasificatòria va esmentar que havia anat molt accelerat va trobar el seu ritme i va aconseguir reventar el crono d' Oulego, només faltava veure quina seria la resposta del campió del món de 2009, Steve era l'única alternativa possible a una altra victòria del català en aquesta cursa però li va restar mig segon per superar-lo.
 
Pineda Rocs pel seu costat va fer un grandíssim cap de setmana. Va ser un gran premi molt esperat i preparat, fent diversos entrenaments setmanes i dies abans de què arribes l'hora de la veritat.
Xavier Abarca, Álvaro Barea i Sergio Martín formaven el nostre equip disposat a donar el 100% per baixar el més ràpid possible. 
Arribàvem a Sant Andreu amb la motivació altíssima i amb moltes ganes de donar guerra.
Álvaro Barea, rider de Pineda Rocs, al XXi DH Sant Andreu de la Barca
Álvaro Barea va realitzar un bon cap de setmana, de menys a més, arribant a agafar un ritme alt de descens i mostrant-se esperançat per poder fer un bon paper. Durant la primera tanda clasificatòria no es va trobar bé amb la bici, va patir amb els frens, no s'acabava de sentir còmode i entre tanda i tanda, junt amb diversos membres de l'equip, va intentar solucionar el problema. La segona baixada va estar marcada per un parell de caigudes, la segona en el tram final del recorregut amb un fort impacte i la conseqüent ruptura del manillar. Tot i l'espectacularitat de la caiguda Álvaro només va patir un fort cop a l'espatlla, quelcom que és el més important. És una nova experiència, la propera més i millor.
 
Sergio Martín va ser el més ràpid del club, el rider de Pineda Rocs, mostrava habilitat innata en superar obstacles amb una enorme facilitat i disposava d'un gran ritme per aquesta cursa. La clasificatòria va estar marcada per una caiguda patida al intentar avançar el participant que sortia amb anterioritat amb ell. Sergio va avisar al rider, però com que l'altre no el deixava passar, va intentar fer una traçada diferent a una zona complicadíssima, al rock garden, patint una caiguda que el feia perdre uns segons valuosíssims. Tot i això, el seu temps era molt bo, aturant el crono amb 2 minuts clavats. 
Sergio Martín, rider de Pineda Rocs, al XXI DH Sant Andreu de la Barca
L'impàs entre tanda i tanda Sergio argumentava que es veia capaç de baixar el seu crono en uns 3 segons mínimament i ho va aconseguir. La segona baixada va marcar un temps 1:56:60, a 9.02 del primer classificat i entrant en el top 20 de la categoria èlit, amb una 18a posició de molt mèrit en un campionat on hi ha la flor i nata del nacional del DH.
 
Xavier Abarca pel seu costat va estar molt motivat durant tot el cap de setmana. És una prova on fa més de 20 anys que hi va participar per primer cop i que coneix perfectament. Va realitzar una primera tanda molt tranquil·la, intentant no cometre errors i no desgastar-se en excés per jugar-se-la amb el màxim d'opcions en la única tanda vàlida. En el primer descens es va situar en una 7a posició de la seva categoria, molt a prop dels 3 riders anterior a ell.
Xavier Abarca, al hot seat del XXI DH Sant Andreu de la Barca, Open d'Espanya 2014 
D'aquesta forma, sabia que apretant al màxim podria estar en el top 5 de la categoria i entrar al podi. Es va preparar amb conciencia i durant la definitiva s'hi va jugar la pell, l'agilitat que demostrava en zones perilloses feia preveure que podria rebaixar el seu temps en alguns segons i ho va aconseguir. 2:10:70 va ser el seu temps final, es va aconseguir asseure al hot seat durant una estona, gaudint d'una situació privilegiada. Finalment, Xavi resultava eufòric igual que tot l'equip assolint una 3a posició i podi en un open d'espanya de l'especialitat.
 
Durant tot el cap de setmana, hem muntat les nostres carpes al paddock de la cursa i hem estat més d'una vintena de persones donant suport als nostres riders. La millor cita a nivell nacional ha conclòs, és la primera de la temporada per nosaltres, i de la forma en com ha anat tot creiem que pot ser una gran temporada, Segur que sí!!!!