Podi de Pineda Rocs al DH de Cervià

El passat Diumenge 28 d'Abril es celebrà a la població LLeidatana de Cervià de les Garrigues la segona prova de la Xallenge DH 2013. 

Aquesta va comptar amb 121 participants en la seva vuitena edició, en el que ja és un clàssic del DH organitzat pel Club Colomina DH.
 
Hi havia molta previsió de pluja i aquest cop malauradament la varen encertar. Només durant els entrenaments del Dissabte tarda el temps va respectar, però cap a les 5 del matí del Diumenge començà la pluja que no va minvar fins tard. Tot això va suposar un fangeig pel recorregut pel qual havien de baixar els riders que no va fer més que augmentar a mesura que anaven passant els minuts.
 
El terreny esdevení impracticable amb el pas del temps i molts competidors escolliren jugar-s'ho tot a una baixada. Concretament varen ser 33 (27% dels participants de la cursa) els riders que només feren la primera serie davant les dificultats que oferia el terreny.
 
El descens fou guanyat pel junior de segon any Daniel Algarra amb un temps de 1:32:843 que va demostrar adequar-se millor que ningú a les característiques de la prova. En segon lloc scratch qualificà Xavier Temporal amb una diferència de 6 milèssimes amb el seu antecessor, i concloent el podi, en tercera posició scratch va quedar el cadet de segon any Alex Marín a poc menys de 2".
 
Podi Pineda Rocs DH Cervià de les Garrigues 2013
  Podi de Pineda Rocs
 
Pineda Rocs aconseguí pujar al podi amb el rider Xavier Abarca, el qual finalitza 3er de la seva categoria amb una diferència de 421 milèssimes amb el quart. Xavier s'ho va jugar tot a una carta i decidí no prendre part a la segona tanda després d'acabar la primera serie aconseguint un bon temps i veient com el terreny era impracticable per a la segona.
Aquesta decissió tan arriscada va possar en perill la seva tercera plaça en la categoria però per poca diferència va conservar el seu esgraó al podi.
 
La Xallenge no descansa i aquest cap de setmana toca Maçanet de Cabrenys, segur que farem un bon paper. Qui vulgui vindre a donar suport està convidat!!!! ;)